fbpx

Aankomst op Suvarnabhumi Airport in Bangkok

Suvarnabhumi Airport

Het aanvliegen op Bangkok’s Suvarnabhumi Airport is een mooie gelegenheid om al iets van de stad te zien. Met een beetje geluk en helder weer krijg je al een idee van de stad.

Hoewel het op enige afstand van Bangkok ligt, vlieg je meestal in de aanvliegroute over een stuk van de rivier Chao Phraya en de wolkenkrabbers van het centrum. De huidige landingsbanen liggen vrij dicht bij het hoofdgebouw. Het tijd van het taxiën is gelukkig beperkt en kun je snel je vliegtuig uit.

Suvarnabhumi Airport Bangkok

Het grootste vliegveld van Thailand, Suvarnabhumi Airport is een zeer modern vliegveld ontworpen door Helmut Jahn. Het werd in gebruik genomen in 2006 en is het voorzien van alle gemakken die je mag verwachten. Ruim, licht, overzichtelijk en je bent weer snel op weg.

Vanuit de slurf loop je zo naar een lange hal die je brengt naar je transfer of naar de immigratie. Voor de rokers die snakken naar een sigaret zijn er een paar rookkamertjes. Suvarnabhumi Airport is verder een rookvrije omgeving. Let maar op de beslagen ruiten, dan heb je de rookkamertjes gevonden.

Een lange loopband vergemakkelijkt het overbruggen van de afstand van ongeveer 500 meter. Hoewel het even bewegen na een lange vlucht aangenaam is, heeft de loopband zijn aantrekkelijke kanten. Het prettige stemmetje aan het eind waarschuwt je zodat je oplet met het afstappen. De loopband heeft een behoorlijke snelheid.

Immigratie

Bij de immigratie is een splitsing gemaakt voor Thaise staatsburgers en de rest. In het vliegtuig word je al een formulier aangereikt dat je compleet moet invullen. Als je vragen hebt hierover, kun je het beste de stewardess vragen wat je precies in moet vullen.

Vul je het niet volledig in? Dan heb je pech en moet je voor de balie het formulier alsnog compleet maken. Bij de balies krijg je een visum voor 30 dagen en wordt een foto gemaakt van iedereen die het land binnenkomt en ook weer verlaat. Thailand was een van de eerste landen die dit deed.

Suvarnabhumi AirportIn de hal achter de immigratie zijn de transportbanden voor het ophalen van de bagage en de eerste geldwisselkantoortjes. Na het ophalen van de bagage en het door de douane gaan, wacht een zee van mensen op je. Deels familie en kennissen van de reizigers, maar ook de taxibedrijven die je een transit naar de stad aanbieden per limousine of taxi.

Transport naar je hotel

Het is een optie je hoeft niet te zoeken maar het is een erg dure optie, de duurste optie. Een andere mogelijkheid is dat je in het gebouw op zoek gaat naar de nieuwe Airport link die je binnen 35 minuten van Suvarnabhumi Airport naar het station Phaya Thai brengt, vanwaar je met de BTS Skytrain verder kunt reizen.

Een kaartje voor de Airport Rail Link kost je 45 baht. Je kunt trouwens ook uitstappen bij Makkasan en vanaf daar met de ondergrondse MRT verder reizen. De Airport Rail Link rijdt tussen 6.00 uur en 24.00 uur.

Suvarnabhumi Airport

Taxi

Land je ’s nachts? Dan moet je een taxi nemen.Een goed alternatief is de openbare taxi standplaats twee etages onder de aankomsthal. Buiten vind je dan meestal een grote groep mensen wachtend voor een balie waar de bestemmingen worden genoteerd door iemand die Engels spreekt.

Je betaalt 50 baht boven op de taximeter prijs en de kosten van de tol voor de expressway. Dit is een comfortabele manier om van deur tot deur te reizen en vaak ook wel de snelste. De prijs van deze taxi is vaak maar 20 % van de eerder genoemde limousines.

De taxirit brengt je meteen in contact met Thailand zoals je het de rest van je reis gaat meemaken. Een taxichauffeur die meestal heel beperkt Engels spreekt, van de aankleding van het interieur van de taxi tot de airco die heel hoog staat (nu nog even lekker) en de drukte van het verkeer. De reis van Suvarnabhumi Airport naar Bangkok, neemt ongeveer een 45 minuten van je tijd, afhankelijk van de toenemende files. Eerst rijdend door de gebruikelijke industrie en kantoren rondom het vliegveld komt je steeds meer in Bangkoks sferen.

Welkom in Thailand.