Aangevallen door zwerfhonden in Thailand: het gebeurt vaker dan je denkt

Het is de nachtmerrie van iedere toerist: worden aangevallen door zwerfhonden in Thailand. Toch is de kans dat dit je kan overkomen groter dan je denkt.

Stel je voor: je bent op een idyllisch eilandje in het zuiden van Thailand. Je hebt een paadje gevonden naar een stil strandje waar je waarschijnlijk de enige toerist bent. Perfect fotomateriaal voor op je Instagram, want: kristalhelder water, wit zand en wuivende palmbomen.


aangevallen door zwerfhonden in thailandJe loopt het paadje op en staat oog in oog met grommende zwerfhonden. Wat doe je dan?

Zo’n soort scenario overkwam een 16-jarig meisje uit Nieuw-Zeeland die op vakantie was in Thailand. Ze ging in de vroege morgen het strand op om te joggen. Tot ze op maar liefst 12 zwerfhonden stuitte.

Haar redding was dat ze in de zee dook en van de kust zwom, waardoor de beesten geen zin meer hadden om haar te volgen.

Ren niet weg

Als jij tijdens je vakantie wordt aangevallen door zwerfhonden in Thailand, dan is het – hoe gek het ook klinkt – geen goed idee om weg te rennen. De honden zien je dan namelijk als prooi, met alle gevolgen van dien.

Word je gebeten door een zwerfhond of een aap? Ga dan direct naar het ziekenhuis, omdat er hondsdolheid heerst in Thailand.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.