fbpx
Bangkok Ontdek Thailand 

Bioscoopervaring in Bangkok: zeven voorbeelden

Van veertig baht in het oudste theater van Bangkok tot 3.000 in het mysterieuze ‘Enigma’ Cinema. Hoeveel ben je bereid te betalen om dezelfde film te kijken en wat krijg voor je geld? Wij geven je voorbeelden van een bioscoopervaring in Bangkok.

Kijken naar een film is enorm veranderd in de afgelopen decennia. Niet zo lang geleden zou een theater kunnen variëren in grootte en ontwerp, maar overal werd een film geprojecteerd op een groot scherm en iedereen was blij. Het eerste teken van een serieuze verandering verscheen aan de horizon met fancy geluidsystemen: Stereo, Dolby Surround en dergelijke en iedereen was vol ontzag.

We kijken naar een aantal voorbeelden van een bioscoopervaring in Bangkok.De ‘normale’ bioscoopervaring in Bangkok

Meestal gelegen op de bovenste verdieping van de grote winkelcentra , de ‘klassieke’ Thaise bioscoop varieert in grootte en ontwerp, maar de functie is min of meer altijd dezelfde: U bent hier om een film te kijken. Punt.

Het gevoel is vrij gelijkwaardig aan het vliegen in de economyclass van reusachtige Airbus, maar dan met een grotere hoeveelheid stoelen per rij. Dit betekent minder beenruimte, horen en ruiken van  je buurman, vechten om de armsteun en in de rug worden gestoten door het rusteloze jongetje achter je. Naar het toilet gaan is een beschamend moment dat je zal proberen uit te stellen. Wees voorbereid op een heleboel, ‘sorry, sorry, sorry … ‘

Prijs: 180 baht per persoon.

Het IMAX Gevoel

IMAX markeerde de komst van een nieuwe generatie van entertainment met een film twee keer zo groot als een conventionele film (van de klassieke 35 mm tot 70 mm.) Ook de schermen kunnen daarmee een stuk groter worden, het is zo gigantisch dat als je de ondertiteling wilt lezen, je ogen niet in staat zijn om de film en de ondertiteling tegelijkertijd te zien.

Prijs: 300 tot 400 baht per persoon.

4D – Plex Theater – ‘Films on Steroids’

4D – Plex is het nieuwste in de filmentertainment, het maakt de belevenis van een 3D tot een saaie ervaring. 4D vereist de 3D bril natuurlijk, maar de pret komt met de bewegende en trillende stoelen gesynchroniseerd met actiescènes van de film. Dat is niet nieuw, maar wacht, er is meer !

De echte nieuwigheid zit hem in de ‘omgevingseffecten’ zoals: wind en een spray van water op je gezicht tijdens regen-scènes, mist, flitsers, lasers en zelfs zeepbellen voor de romantische scènes. Hoe cheesy!

Met extra luidsprekers in je stoel, kan de enge vent nu rechtstreeks in je oor schreeuwen. Ben niet benieuwd naar wat ze gaan doen met de nieuwste zombiefilms.

Prijs: 400 baht normale zitplaats en 500 baht voor de middelste zitplaatsen.

Bangkok Airways Blue Ribbon Screen

Als een normale bioscoopervaring in Bangkok gelijk is aan economy class vliegen in een gigantische vliegtuig, de analogie werkt hier perfect, Bangkok Airways Blue Screen Ribbon is businessclass. Voor ‘slechts’  1500 baht voor twee personen (alle stoelen zijn gekoppeld, je kunt niet reserveren voor maar een stoel) heb je toegang tot een chique en kleurrijke lounge met gratis drankjes, inclusief wijnen en bieren.

Het ticket is inclusief een vijftien minuten durende voetmassage, als je een beetje vroeg arriveert of te lang gewinkeld hebt! Zodra de film begint, ga je naar je stoelen die geplaatst zijn in een soort alkoof om je te isoleren van de andere bezoekers. Stout, ondeugend, zijn de gedachten die opkomen met zoveel privacy. Zetels zijn een soort Lazy Boy’s  en voorzien van een heerlijk kussen en een zijdeachtige deken. Obers komen en neem uw bestelling als je wat wil drinken.

Dit is waar voor je geld en je moet het bewaren voor film die je echt wilt zien. Dan maar hopen dat je buurman niet in slaap valt en begint te snurken.

Prijs: 1.500 Baht voor 2 personen

Enigma Theater

Als het ‘Bangkok Airways Blue Ribbon Screen’, het equivalent van de business class is, dan is Enigma First Class. 3000 baht betalen om een filmpje te pakken is het ultieme pronken in een stad vol maatschappelijke tegenstellingen. Natuurlijk krijg je iets extra’s voor die prijs: banken met veel kussens en wat extra eten voor de show in een ultra chique lobby, maar het belangrijkste is het opscheppen!

Je kunt nu zeggen: ‘Ik ben gisteravond naar een film in Enigma geweest, het was okay’ en iedereen zal naar je kijken met ontzag en afgunst.

Prijs: 3.000 baht voor 2 personen.

Scala Theater

Sommige mensen willen pronken met de nieuwste en beste ervaringen, maar laten we eerlijk zijn, veel van de hightech bioscopen missen sfeer. Sfeer heeft de Scala op Siam Square te over. Deze bioscoop is gebouwd in de jaren ’60 en ze hebben de prachtige art-deco architectuur bewaard. De Scala heeft zijn audiovisuele apparatuur up-to-date gehouden.

Prijs: 100 baht.Daokhanong Multiplex

In een wereld van hi-tech films en state-of-the-art technologie vergeten wij vaak hoe bijzonder onze lokale bioscopen waren. Bioscopen hadden een ziel en een persoonlijkheid, elk van hen was anders en naar de film gaan was een uitje, geen alledaags entertainment.

Slechts een paar theaters in Bangkok zijn nog bewaard gebleven als iconen van het verleden. Daokhanong Multiplex is nog steeds een echt theater en draait recente films voor slechts 40 baht.

Niemand weet wat het lot van dit klassieke gebouw zal zijn. Het ligt te ver van het centrum van Bangkok, misschien blijft het daarom nog gespaard en veilig voor de sloop. Dus ga naar Daokhanong nu het nog kan, dit is een van de laatste onafhankelijke bioscopen in Bangkok.

Prijs: 40 baht per persoon.

Lees ook

%d bloggers liken dit: