Nu ook 30 dagen visum voor Thailand over land

30 dagen visum voor thailandMet ingang van 1 januari krijg je ook een 30 dagen visum voor Thailand als je over land binnenkomt. Voorheen was dat namelijk slechts 15 dagen.

Het was een instinker van jewelste; even de grens over bij Birma, Laos of Cambodja. Dan mocht je nog maar twee weken (15 dagen om precies te zijn) in Thailand blijven.

Bleef je langer, dat had je een probleem. En daar kwam je dan op het vliegveld Suvarnabhumi achter.

De dienstdoende visumbeambte stelde dan vervolgens dat je 500 baht per dag dat je langer bleef moest betalen. Een bedrag dat flink kan oplopen. Verder krijg je een stempel in je paspoort dat je in het verleden een overstay hebt gehad in Thailand. Dit kan je bij een nieuw bezoek aan Thailand in de problemen brengen.

Voorkom overstay met je 30 dagen visum voor Thailand

Sinds kort krijg je met een Nederlands of Belgisch paspoort ook een visumvrije entree van 30 dagen in Thailand als je over land binnenkomt.

De enige restrictie is wel dat je op deze manier maximaal twee keer per kalenderjaar het land mag binnenkomen. Mocht je via een van de Thaise luchthavens binnenkomen, dan geldt deze beperking geldt niet.

Overigens noemen we het een visum, maar in feite is dit het niet. Op het moment dat je met een Nederlands of Belgisch paspoort naar Thailand gaat voor een periode van maximaal 30 dagen dan heb je geen visum nodig. Dit wordt ook wel een visa-exempt genoemd.

Wil je langer blijven? Dan kun je op de Thaise ambassade in Den Haag of op het Thaise consulaat in Amsterdam een toeristenvisum aanvragen.

Let op: De stempel met de datum in je paspoort is altijd leidend. Deze zogenaamde ‘arrival card’ is bedoeld dat je bij binnenkomst de autoriteiten laat weten waar je de eerste avond verblijft. Je dient deze kaart dus tijdens je verblijf in je paspoort te houden. Bij vertrek wordt deze weer ingenomen.

Je kunt hier lezen hoe je die invult.Share This Post

2 Comments - Write a Comment

  1. De zogenaamde arrival card wordt ingenomen bij de immigration. In je paspoort wordt de departure card geniet. Deze wordt er bij het verlaten van Thailand weer uitgehaald.

    @Ronald, wanneer je binnenkomt via de luchthaven, krijg je direct een 30 dagen stempel. Wanneer je langer wilt blijven, dan kan je of te voet de grens overgaan (visa run) dan krijg je opnieuw 30 dagen bij binnenkomst (maximaal 2 keer per jaar te doen!). Wanneer je Thailand even verlaat per vliegtuig, naar bijvoorbeeld 1 van de buurlanden (wat ook de moeite waard kan zijn) en komt Thailand dus weer binnen via een luchthaven, dan krijg je opnieuw een 30 dagen stempel. Het heen en weer vliegen tussen het buitenland en Thailand is onbeperkt, het te voet de grens overgaan en terug is beperkt tot maximaal 2 keer per jaar.

    Reply
  2. kan ik dan niet meer voor 4 weken, zonder visum in Thailand zijn ??

    Reply

Post Comment