fbpx
20 jaar starbucks in thailandEten en drinken Laatste nieuws 

20 jaar Starbucks in Thailand

Hoewel ik geen groot fan van het merk ben, is 20 jaar Starbucks in Thailand wel iets om bij stil te staan. In die twee decennia stampten ze maar liefst 336 tenten uit de grond.

Toeristen zijn trouwens wel gek op het Amerikaanse koffiemerk. Als ik weleens een Starbucks binnenloop in de toeristische gebieden, dan zie ik er vrijwel altijd vakantiegangers zitten met een grote beker (ijs)koffie.

Zelf ben ik meer een liefhebber van lokale koffietenten. Ten eerste omdat je daarmee de lokale ondernemers steunt. En ten tweede omdat de koffie vaak beter is.


Het voordeel van Starbucks is wel dat je er altijd prettig zit. Verder is de service goed en heb je altijd internet bij de hand.

CentralWorld

Wat betekent 20 jaar Starbucks in Thailand? Om te beginnen heeft het Amerikaanse koffieketen een gigantisch grote koffiezaak geopend in CentralWorld in Bangkok. Naar verluid is het zelfs de grootste Starbucks in Zuidoost-Azië.
Mocht je dus in de buurt zijn van CentralWorld, dan is het leuk om hier eens een bezoekje aan te wagen en zelf met eigen ogen te aanschouwen. Let wel: Starbucks is enorm populair onder de Thai en vooral studenten, die er de hele dag zitten op 1 beker koffie. Daardoor kan het soms lastig zijn om een goede plek te vinden…

Lees ook