fbpx
leven in BangkokBangkok Praktische informatie Uitgelicht 

Voor 20 euro per dag leven in Bangkok

Kun je als toerist voor 700 baht per dag leven in Bangkok? Dat is ruim 20 euro. Ja, dat kan. Of het leuk is, dat mag je zelf bepalen. 

De gemiddelde Thai leeft nog van veel minder dan 700 baht per dag. Dat zou uitkomen op 21.000 baht per maand.  Terwijl het gemiddelde loon op ongeveer 12.000 baht ligt.

Mijn vrouw leefde van ongeveer 150 tot 200 baht per dag, toen ze nog in Thailand woonde. Dus 700 baht is een eitje, zelfs in de metropool. Maar als toerist? Dat wordt een stukje ingewikkelder.

Leven in Bangkok is duur

Als ik zelf in Bangkok ben, dan vind ik het heerlijk om te gaan ontbijten en koffiedrinken buiten het hotel. Ik neem dan vaak een Amerikaans ontbijt met twee koffies. Je zit dan zo op 300 baht. En dan heb je pas het ontbijt achter de rug.

Ik houd van massages, ik ga elke dag. Ik kies dan altijd Thaise massages. Die vind ik fijn en bovendien zijn ze het goedkoopst. Toch is dat 100 baht per uur.

leven in Bangkok

Dan zit ik al op 400 baht en ik moet nog lunchen, dineren en ergens slapen. Een biertje aan het eind van de dag zit er al helemaal niet meer in. Als je redelijk normaal doet (dus niks exclusief met eten en hotel) dan is leven in Bangkok voor 2500 baht (70 euro) per dag wel te doen. Voor een redelijk hotel moet je al rond de 1200 baht rekenen.

Hoe doe Bangkok goedkoop?

De jongeman in onderstaande video kreeg het wel voor elkaar. Hij leeft voor een deel zoals de Thai dat doen: eet, drinkt en leeft op straat. En kiest een hostel op Kao San Road uit om te overnachten. Ja, dan lukt het wel om voor ruim 20 euro per dag rond te komen. Maar of dat nou echt de vakantie is die je wil….

Lees ook

%d bloggers liken dit: