fbpx
17 dagen in thailandOntdek Thailand Video's 

17 dagen in Thailand (video)

Wat doe je als je 17 dagen in Thailand te besteden hebt? Dan zorg je voor de juiste mix van stad, strand en een minder toeristische bestemming, zoals in deze video te zien is.

Tijdens 17 dagen in Thailand mag Bangkok natuurlijk niet ontbreken. Dit is de stad waar je landt en waar je de eerste dagen went aan het Thaise klimaat, dat in de meeste gevallen warm en bijzonder luchtvochtig is. Hier doe je de eerste indrukken op en je zult al gauw merken dat deze miljoenenstad je niet gauw verveelt.

17 dagen in Thailand

In deze video zie je dat de maker zich dan ook bijzonder goed vermaakt in deze Thaise metropool. Attracties die je absoluut moet zien, zijn natuurlijk het Grand Palace, Wat Pho, een drankje drinken op een rooftop bar en een boottocht door de kanalen. Maar na een paar dagen wennen en vooral rondstappen in deze gigantisch drukke stad, snak je naar rust.

En die rust vind je bijvoorbeeld op Phuket of Koh Phi Phi. Phuket is veel groter en geliefd bij veel toeristen, vooral uit Australië en Rusland. Koh Phi Phi is kleiner en bekend sinds de film The Beach op het witte doek verscheen. Hier is de sfeer heel relaxed en kun je naast snorkelen en duiken vooral genieten van de prachtige stranden.

De meeste toeristen kiezen voor Chiang Mai als hun derde bestemming, maar de maker van deze video koos voor een minder toeristische plek tijdens zijn 17 dagen in Thailand. Hij ging namelijk naar Khon Kaen en Chaiyaphum in het noordoosten van het land, beter bekend als de Isaan. Hier is het leven nog kalm en echt Thais.

Dit is namelijk het gebied van de rijstboeren, de buffels en het ongekende natuurschoon. Want de Isaan heeft veel meer te bieden dan je denkt. Prachtige oude tempels, schitterende bergen en fraaie meren en rivieren geven je een heel ander beeld van Thailand dan je in eerste instantie krijgt op de toeristische plekken. In de video hieronder zie je waarom:

Lees ook