fbpx
Bangkok Eten en drinken Ontdek Thailand 

Rooftop Bars in Bangkok deel 1

De Rooftop Bar is een geweldige uitvinding om mensen mee naar boven te nemen. Richting hemel of toch zeker richting een fantastisch uitzicht over Bangkok. Voor veel mensen, zullen de woorden mooi of knap niet als eerste te binnen schieten bij het beschrijven van de Thaise hoofdstad. We beginnen aan een lijst van 15 Rooftop Bars en restaurants, die je kijk op Bangkok zeker doen veranderen.

Rooftop Bars, het wordt er niet mooier van, maar wel anders en zeker bijzonder en opwindend. De mix van een fantasierijke setting, een creatieve lijst met drankjes en een uitzicht ‘to kill for’, maken een bezoek aan Bangkok’s Rooftop Bars een belevenis. Rooftop Bars lijken de nieuwste rage in Bangkok te zijn, zozeer zelfs dat ik me afvraag hoe veel steden in de wereld hebben meer Rooftop bars dan Bangkok ? Kijk op een van deze locaties en we worden het er misschien wel over eens: Bangkok is inderdaad prachtig.

1.Vertigo Rooftop Bar, Banyan Tree

Het bewonderen van de wolken en de ondergaande zon bij de Vertigo en Moon Bar op de 61ste verdieping van het Banyan Tree hotel is een van de beste manieren een lange dag in Bangkok af te sluiten. Er is geen gebrek aan rooftop bars in de stad maar Vertigo is altijd een van mijn favorieten geweest. Met een ongewone smalle en langwerpige vorm, wordt de gehele bovenkant van het gebouw gebruikt door zowel de bar en het restaurant, het geeft een ongewone indruk bijna als of je aan boord bent van een ruimteschip.

Vertigo, Banyan Tree Sathornroad Zuid 21/100 . Open van  07 uur tot 01 uur.

2. Park Society Rooftop, Sofitel So

Een mooie veelbelovende bar op het dak. Een bird’s eye view op een zee van daken. Een kant van het uitzicht wordt bepaald door een prachtig uitzicht over het park, misschien minder spectaculair dan een zicht op de lampjes en de drukte van Bangkok. Het wekt een beetje dezelfde indruk als het uitzicht op Central Park in New York.

Sofitel So, Sathornroad Noord 2, Bangrak. Open van 07 uur tot 23 uur.

3. Three Sixty. Millennium Hilton

360 bar in het Millennium Hilton is wellicht een van de beste op het Rooftop bars gebied in Bangkok, maar verrassend genoeg een van de minst besprokene. 31 Verdiepingen, misschien niet zo hoog als sommige beroemde gebouwen in de stad, maar wat het Hilton ontbreekt in gestalte, maakt het meer dan goed met een uitzicht dat bijna alle andere Rooftop Bars overtreft. De bar bestaat uit twee verschillende delen: Een daarvan is een groot rechthoekig open lucht ruimte die het gehele middelste gedeelte van het gebouw gebouw bestrijkt. Het tweede deel, zoals de naam al doet vermoeden, is een verbazingwekkende 360 graden koepel, een verdieping daarboven. Het ziet er uit als een gigantische vliegende schotel die net is geland op de rand van het Millennium Hilton toren. Het uitzicht vanaf deze overdekte panoramische bar is fantastisch.

Verrassend is dat de 360 panoramische bar nogal vaak leeg oogt. Mensen lijken zich te laten intimideren door de luxe van het Hilton.

360 Rooftop Bar. Millennium Hilton, 123 Charoennakorn Road 123, Klongsan

Binnenkort deel 2

Lees ook

%d bloggers liken dit: