fbpx

15 Doden bij busongeluk in Prachin Buri

15 doden bij verkeersongeluk prachin bruiBij een ernstig busongeluk in de Thaise provincie Prachin Buri zijn 15 inzittenden om het leven gekomen, waaronder 12 jonge kinderen. In totaal raakten 45 mensen gewond.

De bus was ingehuurd door een school in de provincie Nakhon Ratchasima (Khorat) en met kinderen van rond de 10 jaar op weg naar Jomtien Beach in Chon Buri, in de buurt van de populaire badplaats Pattaya. Op dit moment verkeren 9 gewonden nog in kritieke toestand, 10 anderen liggen in het ziekenhuis.

Volgens een onderzoek van de politie had de bus remproblemen en reed op een vrachtwagen met oplegger in op de snelweg 304. Het nieuws van de 15 doden bij busongeluk in Prachin Buri kreeg onmiddellijk de aandacht van premier Yingluck Shinawatra. Zij hield een videoconferentie met haar ministers om snel assistentie op de plek te verlenen.

Tragisch incident: 15 doden bij busongeluk in Prachin Buri

Volgens minister Pradit Sinthawanarong van Volksgezondheid hebben 12 kinderen de crash niet overleefd. De drie andere doden zijn volwassenen. Chadchart Sittipunt, de minister van Verkeer, meldde dat de buschauffeur weliswaar over een rijbewijs beschikte, maar niet over de bevoegdheid om een bus te besturen.

De chauffeur overleefde het busongeluk wel en sloeg daarna op de vlucht. Hij is nog steeds spoorloos. “Zijn werkgever, die de bus met chauffeur verhuurde, dient gestraft te worden”, aldus Chadchart. Een woordvoerder van het Department of Land Transport voegde daar aan toe: “Als het bedrijf een chauffeur inhuurt zonder de geldige papieren, dan krijgt hij een boete van 50.000 baht. Als uit onderzoek blijkt dat het bedrijf hier al eerder schuldig aan was, dan trekken we zijn licentie in.”

De ouders van de 12 slachtoffers ontvangen van de overheid een compensatie van 80.000 baht voor de ‘geleden schade’. In mijn ogen een belachelijk laag bedrag, want het gaat hier om een jong mensenleven.

Lees ook

%d bloggers liken dit: