fbpx
11 verborgen stranden in ThailandEilanden Ontdek Thailand 

11 verborgen stranden in Thailand

Wie droomt er niet van? Helder water, kristalwit zand, wuivende palmbomen en… geen toeristen. Daarom bij deze: 11 verborgen stranden in Thailand.

Toegegeven, de 3 zaken die ik net opsom, vind je overal in het land. In de meeste gevallen zijn ze overvol. Denk aan Koh Phi Phi of Koh Samui.

Maar het gaat om die pareltjes. Om die plekken waar nauwelijks toeristen komen.

Het goede nieuws is dat je het door heel Thailand vindt. Daarom geef ik je 11 verborgen stranden in Thailand, met tussen haakjes de provincie waar het ligt.

Ett alternativt lördagsnöje 😎 #tui #thailand #krabi #kohkradan

Een bericht gedeeld door TUI Sverige (@tuisverige) op

1. Koh Kradan (Trang)

Niet ver van Koh Mook, Koh Libong en het vaste land van Trang. Dit is een van de allermooiste eilanden van Thailand. En ook een van de meest afgesloten. Er is geen pinautomaat, er zijn geen wegen en er is ook geen politiebureau.

Tijdens het regenseizoen is het zelfs gesloten. Wat maakt het dan wel zo mooi? Fijn, wit zand, wuivende palmbomen en een koraalrif op slechts 50 meter van het vaste land. Ideaal voor een dagtrip!

2. Koh Mai Phai (Krabi)

Ook wel Bamboo Island genoemd. En dat is niet voor niets. Het hier heerlijk stil, zeker in vergelijking met het nabijgelegen Koh Phi Phi. Het water is hier perfect voor het zwemmen. Er zijn hier geen resorts of hotels, maar je mag hier kamperen als je dat wilt.

3. Tubkaak Beach (Krabi)

Wederom een strand in de provincie Krabi. Hoewel Ao Nang en Railay Beach overspoeld worden door toeristen, is Tubkaak Beach nog vrij onaangetast. Het strand is lang en geeft een prachtig uitzicht over de Koh Hong archipel. De zonsondergangen hier zijn magisch!

One of the nicest islands I’ve ever been to 🌊 #kohrok

Een bericht gedeeld door Mike Hawkins (@djmikehawkins) op

4. Koh Rok (Trang)

Koh Rok ligt ten zuiden van Koh Lanta en ten westen van Koh Libong, Kradan en Mook. Hier vind je fantastische stranden met veel mooie snorkelmogelijkheden. Koraal, zeeschildpadden, zeeslagen en ga zo maar door… Je vindt het hier allemaal.

5. Sunset Beach, Koh Lipe (Satun)

Koh Lipe is een van de allermooiste eilanden van Thailand. Laat het populaire Pattaya Beach links liggen en reis af naar Sunset Beach. Dit is een strand zoals je die alleen maar in de reisgidsen tegenkomt: wit zand en helder water.

6. Kluai Beach, Koh Kood (Trat)

Een van de mooiste eilanden in het oosten van Thailand. Koh Kood telt veel witte stranden. Kluai Beach is misschien wel de mooiste. Hoewel het erg klein is (slechts 300 meter lang), kun je vanaf hier toch de mooiste zonsondergang van het eiland aanschouwen.

7. Thong Nai Pan, Koh Phangan (Surat Thani)

Bij het horen van Koh Phangan denk je aan de Full Moon Party op Haad Rin Beach. Maar het eiland biedt meer. Wat te denken van Thong Nai Pan? Het bestaat uit twee stranden, Yai en Noi, die slechts op 15 minuten lopen van elkaar liggen.

Beide stranden hebben watervallen en zijn erg geschikt om de zonsondergang te bekijken.

Miniature Sand Dunes #mesmerized #beach #thailand #kohphrathong #tawanbarandbungalow

Een bericht gedeeld door Tyler Bell (@tbell09) op

8. Koh Phra Thong (Phang Nga)

Alleen al voor het unieke landschap is dit de moeite van het bezoeken waard. En daarom onmisbaar in onze lijst van 11 verborgen stranden in Thailand.

In tegenstelling tot andere eilanden, lijkt het hier meer op de Afrikaanse savanne, met zandduinen en hoog gras. De stranden zijn fabelachtig. Meer dan 15 kilometer lang en zo relaxed.

Hier vind je prachtige flora en fauna, waaronder zeeschildpadden, koraal en veel tropische vogels.

9. Koh Lao Liang Phi (Trang)

Bereid je voor op fantastische uitgezichten en mooie stranden. Het koraal is zelfs zichtbaar in het heldere water. Er is hier geen Wi-Fi en het eiland is gesloten tijdens het regenseizoen.

10. Son Bay, Koh Tarutao (Satun)

Misschien niet zo mooi als de andere stranden in deze lijst van 11 verborgen stranden in Thailand. Maar wat Son Bay wel zo bijzonder maakt, is dat de zeeschildpadden hier hun eieren leggen.

En dus ook massaal richting zee gaan. Alleen dat is al de moeite van het zien waard. Verder vind je hier grotten, een jungle en bergen.

11. Ao Yai, Koh Phayam (Ranong)

Last but not least: Koh Phayam. Hoewel het qua populariteit van toeristen steeds meer toeneemt, zijn de stranden nog niet overbevolkt. Het wordt vaak het Koh Samui van 30 jaar geleden genoemd. Het beste strand is Ao Yai – 3 kilometer lang en zeer fijn zand. Er zijn geen pinautomaten en auto’s mogen ook niet het eiland op.

Ondanks dat vind je hier aardig wat hotels, bars en restaurantjes.

Lees ook

%d bloggers liken dit: