fbpx
Bangkok Ontdek Thailand 

Gratis dingen in Bangkok

Blut? Niet erg. Een dagje sightseeing in Bangkok hoeft helemaal niet duur te zijn. Hier zijn een aantal gratis dingen in Bangkok! Enjoy!

1. Bekijk een poppenshow

Het Thaise poppenspel is een traditionele kunstvorm die (helaas) dreigt te verdwijnen. In Bangkok zijn er nog maar een paar plekken waar je kunt genieten van een voorstelling. Zoals bij de ‘Artist’s House’, Baan Silapin, waar elke middag om 14.00 uur (behalve op woensdag) een gratis poppenshow wordt gegeven.

Een team van poppenspelers, die geheel gehuld zijn in het zwart, bewegen met uiterste precisie de handgemaakte marionetten die Thaise volksverhalen uitbeelden. Echt heel bijzonder om te zien!

Adres: 315 Wat Tong Salangam, Phet Kasem 28, Thanon Phet Kasem, Pa Si Charoen
Openingstijden: do-di 14.00 uur

2. Spot de krokodil

Gratis dingen doen in Bangkok - krokodil - Foto: Wikimedia CommonsDeze Wat Chakrawatrachawat Woramahawihan tempel (een hele mond vol) ligt verstopt in het hart van Chinatown, wat betekent dat ‘ie niet makkelijk is om te vinden. Kijk uit naar de twee witte torens die boven het complex uitsteken.

Maar het is de speurtocht waard, want op het tempelcomplex vind je een klein vijvertje met drie reusachtige krokodillen. Een opgezet vriendje staat naast de vijver, het verhaal gaat dat dit beest een jonge monnik heeft opgegeten en dus voor straf is opgezet. Super vaag, maar ook super cool!

Adres: Chakkrawat, Samphanthawong
Openingstijden: 08.00 – 18.00 uur

3. Bekijk een traditionele Thaise dansvoorstelling

Gratis dingen doen in Bangkok - Erawan Shrine - Foto:MyBukitWanneer je in Siam bent, het shopping mekka van Bangkok, ga dan zeker even naar de Erawan Shopping Mall. Niet om souvenirs in te slaan, maar om een traditionele Thaise dansvoorstelling te bekijken! Verstopt in een hoekje vind je een van de populairste altaren van Bangkok: de Erawan Shrine.

Er is een klein, gouden beeldje dat wordt omringd door honderden gele bloemen en een walm van wierook. Meng je met de locals en geniet van de dansvoorstelling die vrijwel de hele dag door wordt gehouden, te ere van de goden. Met een beetje geluk kun je hier zelfs de levendige Chinese leeuwendans zien…!

Adres: 494 Rajdamri Road, Siam
Openingstijden: 06.00 – 00.00 uur

4. Chill in Lumpini Park

Gratis dingen doen in Bangkok - Lumpini Park - Foto: Christopher BearmanOntvlucht de hectiek van Bangkok en kom even tot rust in het groene en mooie Lumpini Park. Dit is dé plek waar de gezondheidsguru’s en sportievelingen zich verzamelen. Zo vind je er ‘s ochtends vroeg de Chinezen, die wakker worden met een lesje tai chi.

Hardlopers en mountainbikers flitsen de hele dag door voorbij. ‘s Avonds gaat de muziek aan en hupsen er tientallen Thai rond in hun aerobicspakje. Neem een kleedje, picknickmand en goed boek mee en ga lekker chillen in het gras. Bijzonder: roken is niet toegestaan in dit park!

Adres: Baromratchachonanee Road, Bang Bamru, Bang Phlat
Openingstijden: 08.00 – 18.00 uur

Lees ook

%d bloggers liken dit: