fbpx
tempels in ThailandBoeddhisme Uitgelicht 

De 10 mooiste tempels in Thailand

Thailand heeft veel tempels die een bezoekje waard zijn. Wij zetten de 10 mooiste tempels in Thailand voor je op een rijtje..

1. Wat-Rong-Khun

tempels in ThailandDeze tempel staat bekend als de “Witte Tempel” en bestaat uit negen complexen. De tempel is wit om de reinheid van Boeddha te symboliseren en met de witte mozaïek wordt gerefereerd aan de wijsheid van Boeddha. De tempel is te bezoeken in de stad Chiang Rai.

2. Wat-Phra-Kaew

tempels in Thailand Deze tempel is de “Tempel van de Smaragdgroene Boeddha”. Dit tempelcomplex is één van de belangrijkste tempels van heel Thailand. De tempel bevindt zich dan ook op het terrein van het Koninklijk Paleis. De tempel kan je bezoeken in de Thaise hoofdstad Bangkok.

3. Wat-Saket

tempels in Thailand Deze tempel wordt ook wel de “Gouden Berg” genoemd. De tempel staat bovenop een steile heuvel en torent boven alles uit. Als je deze tempel wilt bekijken dan kan dit in Bangkok.

4. Wat-Arun

tempels in Thailand Dit boeddhistische tempelcomplex bevindt zich in Bangkok. Het imposante gebouw is een echte blikvanger met de centrale pagode van maar liefst 79 meter hoog.

5. Wat-Benchamabophit

tempels in Thailand Deze tempel staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een must-see als je in Thailand bent. Vertaald naar het Nederlands betekent Wat-Benchamabophit de  “Tempel van de vijfde Koning gelegen bij het Dusit Paleis”, maar de meeste mensen kennen deze tempel als de “Marmeren tempel”. De tempel is gelegen in Bangkok.

6. Wat-Chaiwatthanaram

tempels in Thailand Deze tempel ligt in het park van Ayutthaya. Het eiland Ayutthaya telt vele tempels, maar deze tempel wordt gezien als de mooiste. In het Nederlands vertaald betekent Wat-Chaiwatthanaram de “Tempel van de lange heerschappij en het glorieuze tijdperk”.

7. Wat-Yannawa

tempels in Thailand De “Tempel van de blijvende schepen” ligt in Bangkok en heeft de vorm van een Chinees zeilschip.

 8. Wat-Suthat

tempels in Thailand Ook deze koninklijke tempel ligt in Bangkok. Als je niet de tijd hebt om naar veel verschillende plaatsen af te reizen om de mooiste tempels te bekijken, dan kom je in Bangkok al een heel eind.

 9. Wat-Pho

tempels in Thailand Deze tempel ligt in Bangkok en wordt de “Tempel van de liggende Boeddha” genoemd. In deze tempel is naar verluid de traditionele Thaise massage ontstaan. Nog steeds zit er een massageschool in het Noordelijke gedeelte van het complex.

10. Wat-Traimit

tempels in Thailand De “Tempel van de Gouden Boeddha” is vooral bekend om het gouden Boedhhabeeld van 5,5 ton. De tempel is gelegen in Chinatown.

Lees ook