Tien dingen die je nog niet wist over Thailand

Een aantal leuke feiten en weetjes over het Land van de Glimlach. Wist je bijvoorbeeld dat?

– De in de jaren 70 en 80 populaire Britse punkband ‘The Clash’ de coverfoto van hun album ‘Combat Rock’ midden op een spoorlijn in Bangkok maakte.

– De eerste Siamese tweeling werd geboren in Samut Songkram, de kleinste provincie van Thailand.

– De beroemde ‘Bridge over the River Kwai’  gelegen in Kanchanaburi nooit heeft bestaan. Pas nadat de film populair werd en toeristen massaal naar Thailand trokken om de brug te zien, heeft de Thaise regering een deel van een andere rivier omgedoopt tot ”The River Kwai’. De brug over deze rivier werd aangewezen als de beroemde brug, terwijl de originele brug uit het verhaal van auteur Pierre Boulle in werkelijkheid zo’n 200 kilometer verderop ligt.

– Het Thaise volkslied is gecomponeerd door de Duitser Peter Feit.

– Het meest waardevolle Thaise bankbiljet ooit gedrukt is een biljet van 500.000 baht. Dit ter ere van de vijftigste trouwdag van de koning en koningin van Thailand.

– In 1955 sneeuwde het in Chiang Rai.

Suvarnabhumi Airport in eerste instantie ‘Nong Ngoo Hao’ zou gaan heten (Broeder Cobra). Dit werd veranderd, omdat het vliegveld naar een slang vernoemen ongeluk zou brengen en omdat het moeilijk zou zijn uit te spreken voor buitenlanders. Suvarnabhumi is trouwens ook niet heel gemakkelijk.

– Koning Mongkut (Rama IV) de eerste Aziatische monarch die vloeiend Engels sprak.

– De twee horizontale rode strepen in de Thaise vlag staan voor het land en de bevolking. De twee horizontale witte strepen staan voor de puurheid van het Boeddhisme. De wijde blauwe band door het midden staat voor de monarchie.
Vóór 1917 was de Thaise vlag rood met een witte olifant in het midden (de vlag van Siam).

– Zowel de film als de musical ‘The King and I’ zijn verbannen in Thailand. Het zou een vertekend beeld geven van de grote Koning Monkut VI. Hoewel nooit bevestigd zouden koning Bhumibol en koningin Sirikit van Thailand de musical hebben bezocht op Broadway.Share This Post

One Comment - Write a Comment

  1. Zeer interessant. Nooit eerder geweten.

    Reply

Post Comment